המחלקה לרפואה פנימית וכירורגיה של סוסים | בית החולים הווטרינרי האוניברסיטאי

המחלקה לרפואה פנימית וכירורגיה של סוסים

מחלקת סוסים

אודות המחלקה

המחלקה לרפואה וכירורגיה של חיות גדולות בבית החולים מאכלסת את כל חלקו הדרומי של המתחם. במחלקה עובדים 11 רופאים וטרינרים, מתוכם 5 רופאים בכירים (3 מהם מומחים בכירורגיה ומומחית ברפואה פנימית), 3 מתמחים, פוסט-אינטרן ו-3 רופאים סטאז'רים בשנת Internship. בנוסף עובדים במחלקה 5 טכנאים קבועים וצוות טכנאים העובד על בסיס משמרות. במחלקה מתקבלים בעלי חיים מכל חלקי הארץ וגם משטחי הרשות הפלשתינאית ומירדן, המופנים בעיקר על ידי רופאי הסוסים בשטח.

המחלקה קולטת מקרים רפואיים וכירורגיים של סוסים, חמורים ולעיתים רחוקות, גם בעלי חיים גדולים אחרים (פרות, עזים, כבשים, לאמות, אלפקות, גמלים, חזירים וחיות בר).

בית החולים הווטרינרי האוניברסיטאי הוא ביה"ח היחידי לסוסים ולחיות גדולות בישראל, המספק שירותי רפואה וכירורגיה על ידי רופאים מומחים.

במחלקה לרפואה וכירורגיה של חיות גדולות קיימים שני חדרי הניתוח פעילים: חדר אחד לניתוחי מעיים (קוליק) וחדר ניתוח "נקי" עבור ניתוחים אורתופדיים.
כמו כן, במחלקה ישנם 35 תאי אשפוז לסוסים, ביניהם:

• 20 תאי אשפוז רגילים
  • 3 תאי אשפוז מיוחדים למקרים הדורשים בידוד ו- 4 תאי אשפוז נוספים למקרים הדורשים בידוד חלקי
  • תא מרופד עם מנוף הרמה למקרים עצביים המלווים בשיתוק
  • 7 תאי אשפוז מיוחדים לאם וסייח

המחלקה מספקת שרותי חירום, כולל כירורגיה, 24 שעות ביממה, 365 ימים בשנה וזאת על ידי אחזקת צוות רופא תורן וטכנאים הנמצאים במחלקה 24/7.

ברשות המחלקה מכשור רפואי וציוד ברמה הגבוהה ביותר, הכולל בין היתר:

• ציוד ארתרוסקופיה מתקדם
  • אנדוסקופ לבחינת דרכי הנשימה ומערכת המין
  • גסטרוסקופ לבדיקת הקיבה
  • מכשירי אולטרסאונד ניידים וקבועים להדמיית מערכות הגוף, מערכת המין והגפיים
  • מכשיר רנטגן נייד לצילומי גפיים (DR)
  • מכשיר רנטגן גדול נייח (היחידי מסוגו בישראל) לצילומי בית חזה, אגן ובטן בסייחים ובסוסים בוגרים
  • מכשיר CT המאפשר הדמיית ראש וגפיים של סייחים וסוסים צעירים במשקל של עד 150 ק"ג
  • מכשיר MRI המאפשר הדמיית גפיים בסוס בוגר. (הבדיקה מתבצעת בהרדמה מלאה של הסוס כדי למנוע תזוזה)
  • Dynamic Respiratory Scope (=DRS) מכשיר לבדיקה אנדוסקופית בזמן מאמץ כך שניתן לאתר פתולוגיות שאינן מאובחנות בזמן מנוחה
  • Diode Laser לייזר בעל עוצמה גבוהה (60 ואט) הנועד להסרת מסות, טיפול בגידולי עור וניתוחים שונים במערכות הנשימה והמין

בנוסף לצוות המחלקה, עובדים בבית החולים מומחים מתחומים שונים ברפואה הווטרינרית המספקים שירותי רפואה וייעוץ ברמה הגבוהה ביותר גם לסוסים, ביניהם מומחים לקרדיולוגיה, אופתלמולוגיה (רפואת עיניים), אונקולוגיה, דרמטולוגיה, טריוגנולוגיה (פוריות) פתולוגיה קלינית ונוירולוגיה. מומחים אלו מצוידים בציוד המתקדם ביותר בתחומם, המאפשר אבחון וטיפול במחלות שונות גם בסוסים.